balu71 Creative Commons License 2010.03.08 0 0 1171
Tisztelt Nanette Group!
Miért lett volna érvényes az alakuló közgyűlés? Már az összehívásnál is rengeteg megkérdõjelezendő dolog volt. Nem lett kiküldve az SZMSZ, az éves elszámolás, könyvvizsgáló+könyvelõ véleménye, ami nélkül nem lehet pénzügyekben határozatot hozni. Nem lett elfogadva a társasház számlája, nincs elfogadott SZMSZ, nincs SZVB, nincs érvényes költségvetés. Így még mindig csak a tulajdonosok közötti lakógyűlési megállapodások vannak érvényben, ami szintén vitatható, mert az újonnan beköltözõk semmi hivatalos értesítést nem kaptak ezekrõl, beleszólási lehetõségük sem volt. Eladó felelõssége lett volna ezekrõl a hiányokról, döntésekrõl tájékoztatni a vevõt. Ha ennyire nagy probléma lenne egy normális elszámolás elkészítése, akkor miért nem bízták egy felelõsségteljes szakemberre/cégre?
Hivatalosan semmilyen közgyűlési határozat nem lett kipostázva, amiben le van írva, hogy mennyit kell fizetni és mire. Ha valaki ezután közös költséget akar beszedni, az bizonyítsa is be, hogy pontosan mire gyűjti. Legrosszabb esetben jön majd a közmű szolgáltató, hogy tulajdoni hányad arányában fizesse be mindenki a rá esõ részt. Ezt azért talán mégse lenne jó megvárni.
Az alakuló közgyűlésnek nevezett valami érvénytelen, mert még a jegyzõkönyv se lett a tulajdonosoknak eljuttatva 8 napon belül. Így az esetlegesen meghozott határozatok megtámadásának sincs semmi alapja. Igazolható átvételtõl számítva is 60 nap áll rendelkezésre a határozat érvénytelenítésének kéréséhez. Ezért felesleges az idõt húzni sumákolással.
Nyilván egy hozzáértõ közös képviselet esetén ilyen hiányosságok fel sem merülnének. Miért kell ragaszkodni mégis a mostanihoz?
Remélem a következõ közgyűlés sokkal jobban elõ lesz készítve. Feltételezem, hogy nagycsavar által írtakat sem támadásnak kell felfogni, hanem segítõ szándéknak, amiben a lakók kifejezik igényüket egy normális elszámolás és költségvetés iránt. Vélhetõen ez lenne az eladó érdeke is. Miért olyan nehéz ezt belátni?
Előzmény: Nanette Group (1168)