agavve Creative Commons License 2010.04.22 0 0 1229

1. Tud valaki valamit a játszótérről leszerelt libikókáról?

 

2. Ma délután egy idős nénit láttam, aki a botjára támaszkodva kezdte gyomlálni a belső udvar játszótér melletti dombját. Tény, hogy nagyon ellepte a gaz, de kell hogy legyen jobb megoldás is, mint hogy egy idős lakó fogjon neki a gondozásához - első lépésben kigazoltatni a fűnyírást is végzőkkel például, aztán hosszú távú megoldásként esetleg kúszófenyővel beültetni azt a részt, amelyen a kéreggel történő beterítés ezek szerint nem segített. Tudom, hogy most ennél fontosabb dolgokkal kell a lakóközösségnek foglalkoznia, de ha rendeződik a közös képviselet ügye, tegyünk ezért is valamit.

 

3. Véleményem szerint megint a tűzzel játszunk, ha a közös képviselő jelöltből a közgyűlésre még mindig ketten maradnak. Feleződhet a fölényünk, ha megosztjuk a szavazatokat a jelenlegi kk ellenében. Tudom, hogy van is meg nincs is SZVB-nk, de nem lehetett volna (lehetne) egy egységes álláspontot kialakítani a lakókkal, mire szavazásra kerül a sor?

 

4. A graffiti és egyéb károk hosszú távon szerintem kizárólag kamera-rendszer kiépítésével előzhetőek meg. A firkálók kezét ugyan nem töri el, de elrettentő lehet, esetleg a rendőrségnek utólag átadható a felvétel is. Valószínűleg a Hamzsabégi felől lakókat megtámadók is meggondolnák kétszer...