adr1enn Creative Commons License 2010.04.29 0 0 1237

Szia Begi!

 

Szavaztunk, és a többség döntött. Múltkor is, most is a Város-Kép kapta a legtöbb szavazatot, most 1300-300-ra nyert a Faraonéval szemben.

 

Az történt, hogy a finishben az egyik lakótársunk felolvasott egy levelet: egy szintén új építésű társasház lakójától idézett, akiknél a Faraone végzi a közös képviseletet. A levél arról szólt, hogy ott többször le akarták váltnai a Faraonét: legutóbb az összegyűlt aláírások alapján a lakók több, mint 30%-a kezdeményezte a rendkívüli közgyűlést emiatt. Fő indok az elégedetlenség volt a pontatlan és ritka elszámolások miatt (havi rendszerességű óraleolvasások helyett negyedéves, villany esetében csak éves elszámolás). Ezt a tényt a pályázó is megerősítette, hogy valóban történt ilyen, "mert a közös képviselet sohasem problémamentes", mindig akadnak konfliktusok, de ők ezt sikeresen menedzselték. Sokan szerintem azt is félreértették, amikor a bemutatozó anyagukban az árbevétel növekedése című ábrához értek: néhányan azt hitték, hogy a közös költségből nőtt az árbevételük, nem pedig az új projektek száma miatt :)

 

Ellenben a Város-Kép olyan referenciákat tud maga mögött, hogy egy-egy társasházat 7-8 éve kezel stabilan, a közös képviselőjelöltnek 13 éves tapasztalata van (nagyon profi, beszéltem is vele) illetve többször (azt hiszem háromszor) nyertek év társasházkezelője (?) díjat, olcsóbb a vállalási áruk, és felmondási idő nélkül vállalják a képviseletet (a jelenleginek 60 vagy 30 nap a felmondási ideje, ezt is-azt is mondták, végül asszem 30 napban maradtak).

 

Előzmény: Begi1982 (1235)