Fórumbetyár Creative Commons License 2000.11.30 0 0 485
Nagyon jó, hogy beraktátok ezt a képet és a levelet, mert tipikus példája az Ember hiszékenységének és manipulálhatóságának.
Azon túlmenően, hogy sebész és egy magzat kezének érintkezésébe ki mit magyaráz bele, ez a levél az emberi butaság egy másik sarokkövét is megtestesíti. Ez pedig a lánclevél, HOAX avagy emailvírus. Mivel valószinűleg mindenki kapott ebből a levélből, tudjátok miről beszélek. De ha mégsem, akkor itt a további információ.

Egyébként (nem csak) szerintem a leglogikusabb magyarázat a képen látható eseményre, hogy a sebész - aki már megtanulta koordinálni kezének mozgását a magzattal ellentétben - dugta be az ujját a magzat markába, és nem pedig fordítva. De, mint mondottam, mindenki azt hisz, amit akar. Biztos lesz olyan, aki állítja, hogy - az egyébként nyilván alvó - magzat szóbeli instrukciókkal segítette az orvosokat. A műtéteket általában altatásban végzik, mert fájnak. Egy terhes nőt nem fognak kitenni a gerinctáji érzéstelenítés fölösleges kockázatának, és az altatógáz az anya szervezetéből átkerül a magzatéba is, így aztán békésen átalusszák a műtetet. Ez már csak azért is így célszerű, mivel a gerinctáji vagy a helyí érzéstelenítés a magzatot NEM kábítja el.
Tehát mindössze némi gondolkodásra van szükség ahhoz, hogy ne vegyünk minden ostobaságot készpénznek, de ezen a topikon ez nem divat.

Előzmény: satya (484)