Keresés

Részletes keresés

Boarhunter Creative Commons License 11 órája 0 0 62938

Én szeretem a paprikát, a purdék kicsomagolják, a nejem meg mikor milyen kedve van...

Előzmény: nagypapi51 (62937)
nagypapi51 Creative Commons License 13 órája 0 1 62937

Nálunk csak én eszem a paprikába töltött húsgombócot, persze darabolt paprika

így is kerül a paradicsomszószba.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62936)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 14 órája 0 0 62936

A paprikát nem esszük meg, ezért többnyire csak a szószba főzök belőle, amit így egyszerűbb eltávolítani. (Ráadásul ezek a gombócok korábbról maradtak, a múltkori karalábéfőzelékhez sok volt a gombóc, úgyhogy néhányat külön előfőztem, és lefagyasztottam.)

Előzmény: Boarhunter (62935)
Boarhunter Creative Commons License 14 órája 0 0 62935

Nálunk kedden volt ilyesmi...csak mi beletuszkoltuk a "húsgombócokat" egy-egy paprikába... :-)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62932)
dulci_nea Creative Commons License 15 órája 0 0 62934

Nagyon jó!

Az ötlet alapján tervbe vettem már a töltött paprikát.

 

Holnap morzsás karfiol, jó sok sós tejföllel.

 

Hétvégére - kacsa nyakleves velőscsonttal. Ez nekem teljes ebéd.

Harcsapaprikás túrós csuszával. Esetleg még tojásos nokedli zöldsalátával.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62932)
nagypapi51 Creative Commons License 15 órája 0 0 62933

Krumplis tészta, cékla.

Szombaton töltött csurkecomb, zöldborsós rizs.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 15 órája 0 1 62932

Paradicsomos húsgombóc, sütőben sült újkrumpli.

nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 1 62927

Jó az öreg a háznál  :)

Holnap pirított pecsenye kacsamáj, parázskrumpli, uborka saláta.

Előzmény: dulci_nea (62924)
Boarhunter Creative Commons License 1 napja 0 1 62926

Akcentuson nem vitatkozunk...

https://www.youtube.com/watch?v=pfvz0lkic5E&ab_channel=StudioAlkotoifjusag

Döntse el ki-ki maga, mit hall bele.

nagypapi51 Creative Commons License 1 napja -1 0 62925

Sztem háles, de ezen ne vesszünk össze... :)

Előzmény: dulci_nea (62924)
dulci_nea Creative Commons License 1 napja 0 0 62924

Úgy mondják, hogy hälös. :))

 

Ma, soron kívül, sonkástészta.

 

Nagyon finom lett a spárgasaláta. Majonézes. Aprítottam bele egy kisebb avokádót is, és Kalla útmutatása szerint a főtt tojást reszeltem. Jót tett neki, az egésznek az állaga homogénebb.

Előzmény: Boarhunter (62921)
Boarhunter Creative Commons License 1 napja 0 0 62923

:-)

Előzmény: nagypapi51 (62922)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 62922
Előzmény: Boarhunter (62921)
Boarhunter Creative Commons License 1 napja -1 0 62921

Heles...

Előzmény: nagypapi51 (62920)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja -1 0 62920

Az asszony főzi, nem én... :)

(a gyárkémény meszelt ormán élt egy hétig reszelt tormán)

Előzmény: Boarhunter (62919)
Boarhunter Creative Commons License 1 napja -1 1 62919

Bajszát kissé leperzselé a felforralt eperzselé...

Előzmény: nagypapi51 (62916)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 62918

Persze, azért ebéd is lesz, paprikás szűzérmék és zöldbab főzelék.

Előzmény: nagypapi51 (62916)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 62916

A holnap még messze, ma eper befőzés.

homerx Creative Commons License 1 napja -1 0 62913

tozse.

Előzmény: nagypapi51 (62907)
homerx Creative Commons License 1 napja 0 0 62912

prima!

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62900)
Boarhunter Creative Commons License 2 napja -2 1 62910

De mi nem vagyunk se amerikai nyulak, se kacsák...legfeljebb fejőstehenek...

Előzmény: H_G (62909)
H_G Creative Commons License 2 napja 0 0 62909

Tapsi Hapsi viszont úgy vitatkozik a kacsával, hogy "Kacsaszezon! - Nyúlszezon!” :D

  

 

Előzmény: Boarhunter (62906)
dulci_nea Creative Commons License 2 napja 0 0 62908

Kétszer megnéztem. Tanulok belőle. Az összetevők méretre vágása is számít az ízlelésnél, meg persze a kinézetnél.

Előzmény: nagypapi51 (62894)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 62907

Csak a változás örök, a tervezett szűz-spárga tolódik,

ma lazac, bazsalikomos cheddaros krumplipüré (volt)

Boarhunter Creative Commons License 2 napja 0 0 62906

A hivatalos bikkfanyelvben és a vadásznyelvben egyaránt "idénynek" nevezzük azt az időszakot amikor adott vadfajra vadászni lehet.

Ha rákeresel, "vadászati idények" címszó alatt találod.

Ez független attól, hogy a köznyelvben átvettük/használjuk a szezont is.

Előzmény: nagypapi51 (62899)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2 napja 0 0 62905

Az van rajta, meglocsoltam vele :)

Előzmény: nagypapi51 (62904)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 62904

Egy kevés csirke sütőzsír is elég lett volna

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62903)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2 napja 0 0 62903

Hm, talán a pecsenyeszaftból lehetett volna egy finomfüves mártás... Na, mindegy, majd legközelebb...

Amúgy magamnak krumplipürét terveztem (a többi kosztos nem eszi), de aztán nem volt már kedvem azzal is vacakolni.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62900)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 1 62902

talán némi szaft körítést elbírt volna: így csak ötös alá... :)

Előzmény: nagypapi51 (62901)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 62901

Rendben van!

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62900)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!